Історія компанії Риба Кавун

"Риба-Кавун"

З любов’ю до риби, з любов’ю до Херсона

Шістдесят років тому почалася історія нашої компанії. Наш Дід, справжній любитель риболовлі, вирішив купити ділянку землі біля Дніпра, щоб побудувати там дачу для рибної ловлі. І хоч час від часу Бабуля садила там свої помідори та сині (так на Півдні називають баклажани), дача все одно була для риби. Дід палко любив плавні Херсонщини та ловити рибу. Дід навчив цієї любові Маму, а потім Мама з Дідом навчили нас з Братом.


Відтоді ми з дитинства навчалися ловити рибу, чистити її, готувати та насолоджуватися її смаком. У нашій родині завжди було багато традицій, історій та секретів про рибу. Ми любили рибу тихо і для себе, зберігаючи традиції нашої родини.

Пройшло багато років. До нас у Херсон постійно приїжджали туристи, яких ми закохували в природу, традиції, культуру та історію півдня України. Туристи, від'їжджаючи з Херсона, часто хотіли взяти з собою на сувеніри рибу. Саме з рибою у них асоціювався Херсон. І тоді ми вирішили розказати про нашу любов до риби голосно.

Так у 2021 році народився проєкт "Риба-Кавун", який допомагає зрозуміти та полюбити Південь, відчути його колорит, дізнатися його правду. А ще - скуштувати та насолоджуватися рибою за херсонськими традиційними рецептами.

Протягом багатьох років ми дотримувалися наших родинних традицій, але окупація змінила все. Вимушено виїхавши з рідного Херсона, ми не здалися. Ми знайшли офіційних рибалок, які ловлять рибу там, де це можливо і так, як це дозволено. Ми знайшли виробників та партнерів, які змогли готувати рибу так, як нас навчав наш Дід.

Тепер, поки в Херсонській області неможливо ловити рибу, ми продовжуємо нашу сімейну справу вже з нашими дружинами за нашими родинними традиціями. "Риба-Кавун" – це про любов до Півдня, до традицій та всього рибацького.


P.S. Нещодавно ми змогли вивезти сімейні фотоальбоми, і тепер можемо вперше опублікувати наші фото, з чого все починалося. На фото – Дід, Мама, я з Братом та наша дача... біля Херсона, десь в 1990-ті роки

І це ми вам ще не казали, що наш прапрадід мав великого морського човна в місті Порт Хорли, ловив рибу і вчив своїх дітей. Якось теж розкажемо...

А поки, можете обрати рибку для себе ТУТ . Бо відправлення в Пн, Ср та Пт . 

 

Ікряна тарань: сезонний делікатес, що потребує особливої підготовки
Чого немає тарані з ікрою?